Vluchtelingen (artikel LinkedIn d.d. 27-11-2015)

Europa pakt de hele problematiek verkeerd om aan en vervolgens schreeuwt iedereen moord en brand. De nederlandse regeringscoalitie van VVD en PvdA denkt sterk na over maatregelen, die Wilders niet zouden misstaan: Sluit de grenzen, iedereen aan de pompen, alle hens aan dek! Zo wordt Wilders c.q. PVV alsnog “salonfähig”. Foute boel, als je het mij vraagt.

Wat doen we dan verkeerd? Simpel, we leunen achterover en kijken wat – of beter gezegd – wie er op ons af komt en wanneer. Het overkomt ons, als ware het een regenbui. Het leest als een slechte sollicitatieprocedure, uitgevoerd door een stagiair zonder toezicht.

Hoe moet het dan wel?

  • We zouden als EU in een veel eerder stadium het inreizen moeten faciliteren, beprijzen, controleren en menswaardig maken. Concurreren met de mensensmokkelaars op legale basis derhalve, voor een redelijke prijs en met veilig vervoer.

  • We kunnen er dan voor zorgen, dat gezinnen niet verscheurd worden. Degenen die het betalen kunnen, zijn vast niet de slechtste emigranten.

  • We kunnen als poortwachter fungeren en zodoende reeds “daar” het kaf van het koren scheiden, volgens nader op te stellen criteria.

  • We kunnen aan de hand van opleiding en ervaring de instromers begeleiden naar het land of de woonplaats met de beste mogelijkheden, zowel qua werk als qua wonen.

  • We zijn dan ook in staat om mensen vanaf de eerste dag te laten wennen aan de nieuwe cultuur en taal, om van de europese gastronomie nog maar te zwijgen.

  • Vluchtelingen die reeds een andere taal beheersen, bij voorkeur een wereldtaal als Engels of Spaans, kunnen direct worden ingezet als tolk/vertaler en als docent.

  • Ook is vanaf de eerste dag na registratie helder, of er mogelijkheden zijn voor het specifieke gezin om in een later stadium als waardevol lid van de maatschappij in eigen land (van herkomst) terug te keren.

  • Werkende mensen hebben geen tijd voor of zijn te moe om door een “foute” tijdsbesteding in de narigheid te komen, dus we voorkomen daarmee een stuk radicalisering van – vooral – mannen die zich vervelen.

  • We laten zien dat Europa bereid is om haar welvaart met minder gelukkigen te delen, maar zijn meteen in staat die verdeling te reguleren en te dirigeren.

  • En natuurlijk kun je op deze manier gefaseerd door alle administratieve processen heen gaan, zodoende een overload aan werk en een leger van zieke ambtenaren voorkomend.

Op deze wijze bezig met een fenomeen van alle eeuwen, namelijk migratie, snijdt het mes aan vele kanten. Laten we van vluchtelingen gewoon landverhuizers maken. De USA werd er groot mee. Wie in de hele, ons ten dienste staande europese organisatie, neemt nu eens écht de leiding?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s